Inhoud
Verzoete tegels zijn zeer geschikt voor druk belopen plaatsen. : men blijft de steen schuren tot deze blinkt. Polijsten gebeurd het vaakst bij marmer en graniet. : behalve het zagen van de natuursteen krijgt de teel geen andere afwerking. : dit is het aanbrengen van kleine oneffenheden met een brander om tot een ruwer oppervlak te komen.
: het oppervlak wordt bewerkt met matrijzen met stalen punten om vele kleine witte puntjes te bekomen. : wordt ook gebruikt als anti-slip oplossing, maar evenzeer voor het aanbrengen van motieven als afwerking van de steen (Verschil tussen lamelparket en keramische tegels). Het oppervlak is licht oneffen. Natuursteen vloeren zijn vrij moeilijk om zelf te plaatsen, daarvoor schakel je best de hulp in van een tegelzetter.
Hou er alleen rekening mee dat natuursteen heel gevoelig is aan krassen, zuren en chemische producten. Onderhoud natuursteen tegels Natuursteen tegels kan je het best wel tijdig behandelen - Grootste assortiment houtlook tegels/keramisch parket. Omdat de afwerkingslaag minder aanwezig is, zal de tegel snel verouderen. De tegel ademt immers meer en er kunnen zich ook snel vuiltjes aan hechten.
Dan ben je zeker dat je het ideale product hebt. Schoonmaken met chemische producten en zuren moet je vermijden omdat natuursteen hier gevoelig aan is. Het gemak van keramisch parket. Groene zeep is een goede mogelijkheid, maar als je niet zeker bent probeer eerst een klein stukje tegel uit dat niet op een zichtbare plaats ligt.
250 graden. Er worden ook mineralen aan toegevoegd voor de stevigheid van de tegel en een glazuurlaag om de tegel waterbestendig te maken. Keramische tegels komen ook voor in verschillende soorten - Keramisch parket: onderhoud en duurzaamheid. Je hebt ongetwijfeld wel van enkele soorten gehoord: Terracotta, faience, cementtegels, grestegels. Keramische vloertegels hebben niet die prachtige natuurlijk uitstraling maar zijn wel minder gevoelig aan krassen, vlekken, chemische middelen, … omdat ze een glazuurlaag meekregen.
Nadelig is dan weer dat krassen iets sneller zullen opvallen in tegenstelling tot natuursteen vloertegels. Dat komt omdat de onderliggende laag klei zichtbaar zal worden. Ook kan het zijn dat dit soort vloerbedekking koel aanvoelt zonder vloerverwarming. Onderhoud keramische tegels Keramische tegels zijn in tegenstelling tot natuursteen veel makkelijker in het onderhouden. Onderhoud keramische tegelvloer.
Dat wil dan ook zeggen dat je je enkel om oppervlakkig vuil zorgen moet maken. Vermijd schoonmaakmiddelen op basis van olie en zorg er voor dat je schoonmaakproduct geen zuren bevat en zo neutraal mogelijk is. Soorten keramische tegels Er bestaan verschillende soorten keramische tegels die je als vloerbedekking kan gebruiken.
1. terracotta tegels Terracottategels zijn heel bekend. Men noemt deze soms ook boerenplavuizen of estrikken. Wanneer de tegels hard gebakken zijn en behandeld zijn, dan kunnen deze ook buitenshuis gebruikt worden. Terracottategels kenmerken zich omwille van hun bruinkleurige tinten en zijn verder moeilijk in andere kleuren verkrijgbaar. Ze zijn alvast heel populair in Zuiderse landen waar vaak een landelijke sfeer gebruikt wordt bij het inrichten van een woning.
Er dient dus wel enigszins aandacht te worden besteed aan het onderhouden van deze soort tegel. Terracottategels leggen doe je het best met een flexibele lijm, ze worden niet in specie of cement gelegd (Keramisch parket plaatsen: Soorten - voorbeelden & prijzen). Het invoegen kan gebeuren met een brouwsel van zand en cement (in 3/1 verhouding) dat wordt gemengd met water.
2. quarrytegels Quarrytegels zien er ongeveer hetzelfde uit als terracottategels, maar het is een product dat in massa wordt vervaardigd en niet ambachtelijk wordt vervaardigd. Het zijn tegels die gemaakt zijn van klei en goed bestand zijn tegen water en vlekken. 3. porcellanato Porcellanato tegels is een combinatie van aarde en klei dat geperst wordt onder hoge druk en vervolgens gebakken wordt onder hoge temperaturen.
Ze zullen echter wel heel slijtvast en vorstbestendig zijn. De kleur wordt meestal bepaald door het wijzigen van de combinatie van aarde en klei, maar het is ook mogelijk om een laag email aan te brengen of deze te polijsten. 4. grestegels / volkeramische tegels Grestegels of volkeramische tegels verschillen niet heel erg veel van terracottategels.
Omdat ze op zulke hoge temperaturen gebakken worden, zijn ze dan ook heel erg sterk. Keramische grestegels kunnen ook buiten worden gelegd. Ze zijn heel duurzaam en ook vorstvrij. Grestegels kunnen ook voorzien worden van een geglazuurde toplaag (met een laag email), in dat geval spreekt men vaak van verglaasde of geglazuurde grestegels.
Onverglaasde grestegels zien er iets soberder uit en zijn ook in minder kleuren verkrijgbaar. Getrokken grestegels of splijttegels zijn iets ruwer als verglaasde of onverglaasde grestegels en zijn minder goed afgewerkt in vergelijking met andere soorten grestegels. Ze worden vaak gebruikt in industriële gebouwen en komen tot stand door extrusie.
5. cementtegels Cementtegels worden ambachtelijk gemaakt wat voor kleine onvolmaaktheden zorgt zoals dikte van de tegels of kleine afwijkingen in vorm. Dit effect helpt echter wel mee aan het originele karakter van de cementtegel. Je kan cementtegels terugvinden in zowel klassieke als moderne interieurs. Cementtegels bestaan uit twee lagen: een laag van cement en een laag met motief.
We maken een onderscheid tussen Portugese cementtegels die een glad oppervlak hebben en Marokkaanse cementtegels die er eerder vintage uitzien. Ook belangrijk om weten is dat cementtegels vrij poreus zijn en gevoelig aan vlekken. Het onderhoud moet daarom ook met regelmaat gebeuren met specifieke producten. Keramisch parket voor de beste prijs. Cementtegels kunnen echter wel in quasi alle ruimtes geplaatst worden, maar in vochtige kamers zoals de badkamer is wel een extra coatinglaag nodig van een waterafstotend product om de tegels te beschermen.
Omwille van slijtage en een groter risico op vlekken, worden cementtegels in de keuken wel veelal afgeraden. Cementtegels zijn wel relatief duur, maar kunnen honderden jaren meegaan en zijn combineerbaar met vloerverwarming. Voor de aankoop van de tegels mag je rekenen op een gemiddelde kostprijs van 65 euro per vierkante meter.
monocuissontegels Monocuissontegels zijn een alternatief op cementtegels. Qua uitzicht zijn deze ongeveer hetzelfde, maar monocuissontegels zullen minder dik zijn en eenvoudiger om te onderhouden. Monocuissontegels hebben een lage slijtweerstand en zijn dus niet geschikt op plaatsen die veel belopen worden - Dit moet je weten over keramisch parket en houtlook tegels. Je zal deze dus het vaakst terugvinden in de badkamer.
faience tegels Faience tegels worden vaak gebruikt als wandtegel, ze zijn in principe hetzelfde als terracotta maar dan afgewerkt met een toplaag van glazuur. Door de verglaasde toplaag zijn ze dan ook waterdicht en verkrijgbaar in vele kleuren. Omwille van de krasgevoeligheid van deze tegel wordt ze in mindere mate gebruikt als vloerbedekking, maar het komt wel voor in ruimtes zoals het toilet - Keramisch parket: onderhoud en duurzaamheid.
Er bestaan vijf verschillende klassen waarop je moet letten bij het kopen van keramische tegels. Dit kan je helpen om te beslissen of jouw favoriete tegel geschikt is om te plaatsen in de ruimte die je voorzien hebt. Overzicht hardheidsklassen / slijtklassen tegels: : deze tegels zijn het gevoeligst, ze worden dan ook best niet geplaatst op drukbelopen plaatsen.
Meer van PVC
Inhoud
Nieuwe Artikelen
Vloer Egaliseren - De Vloerenspecialist
Over Vloer Egaliseren
Specialist In Parket, Laminaat, Houten Vloeren
Categorieen
Navigation
Latest Posts
Vloer Egaliseren - De Vloerenspecialist
Over Vloer Egaliseren
Specialist In Parket, Laminaat, Houten Vloeren