Inhoud
Verzendkosten vanaf verzending boven de € 100 Snelle verzending (binnen werkdagen in huis) samples betonlook verf kleur- & verfadvies We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen
Wat is er nu fijner aan een gietvloer in je woning in Eindhoven die weinig onderhoud vergt? Gietvloeren zijn de perfecte keus wanneer je op zoek bent naar een degelijke vloer, die strak oogt en naadloos is. Hierdoor is de vloer nagenoeg onderhoudsvrij en krijgen vlekken geen kans. Er zijn diverse varianten beschikbaar namelijk de epoxyvloer, polyurethaan vloer en een cementgebonden gietvloer (pu gietvloer zelf leggen).
Lees snel verder, want op deze pagina staat alles over gietvloeren, de voordelen, de prijs en welke soorten er zijn. Wil je meer informatie over de mogelijkheden of wil je graag de exacte kosten weten? ! Wat is een gietvloer? Gietvloeren zijn op basis van kunststofharsen en worden op een dragende vloer gegoten in verschillende lagen.
Het fijne aan een gietvloer is dat het naadloos is en weinig onderhouden hoeft te worden. Vroeger werden gietvloeren voornamelijk gebruikt in industriële omgevingen, dus in bedrijfspanden, industriefabrieken en in ziekenhuizen. Tegenwoordig zijn gietvloeren ook populair onder particulieren en vinden steeds meer mensen het een aanwinst voor hun woning (pu gietvloer zelf leggen). Een gietvloer wordt ook wel epoxyvloer of PU-gietvloer genoemd.
Te beginnen met de voordelen. Een gietvloer voegt iets toe aan je interieur in Eindhoven, aangezien er tal van kleuren beschikbaar zijn. Het zorgt voor een waarde verhoging van je woning. zelf gietvloer plaatsen. Daarbij zijn veel voordelen praktisch: het is eenvoudig schoon te houden, het is naadloos, krasbestendig en de vloer voelt comfortabel aan.
Wat zijn de nadelen? Grote investering, want hoge prijs Niet mogelijk om zelf te doen Kans op streepvorming Soorten gietvloeren Wanneer het over gietvloeren gaat, zijn er verschillende soorten te onderscheiden. Zo zijn er cementgebonden vloeren, kunsthars gebonden vloeren en vloeren met een vloercoating. Onder kunstharsvloeren vallen de epoxyvloer en de polyurethaan vloer.
De kosten worden beïnvloed door de oppervlakte, het type epoxyvloer en hoeveel lagen er gelegd worden. Zorg dat je het leggen laat doen door een specialist uit Eindhoven. PU-gietvloer Eindhoven Een polyurethaan vloer is ook een gietvloer op basis van kunsthars (zelf gietvloer leggen). PU-gietvloer is speciaal ontwikkeld om te gebruiken in woningen.
Deze variant valt eigenlijk niet onder de term ‘gietvloer’. betonlook gietvloer zelf doen. Maar omdat de cementgebonden gietvloer nagenoeg dezelfde eigenschappen heeft als een epoxyvloer of een polyurethaan vloer, wordt het gietvloer genoemd. Een minerale gietvloer bestaat uit meerdere lagen, waarvan de hoofdbestanddelen cement en bindmiddelen zijn. Kosten cementgebonden gietvloer Voor een cementgebonden gietvloer betaal je gemiddeld €75,- per m².
Dit is ook de reden dat het lastig te benoemen is wat de precieze prijzen zijn. gietvloer badkamer zelf doen. Gietvloeren laten leggen in je woning in Eindhoven? Via het offerteformulier vraag je gratis offertes aan! Vloercoating Eindhoven Een goedkoop alternatief voor gietvloeren is vloercoating. Het is geen echte vloer, maar een slijtvaste beschermlaag die over een bestaande vloer aangebracht wordt en de vloer een strak uiterlijk geeft.
Net als gietvloeren, is een coatingvloer beschikbaar in 3 soorten. Wat is een coatingvloer? Vloercoating is dus een beschermlaag die over een bestaande vloer gelegd wordt. Het is, net als een gietvloer, naadloos, waterdicht en krasbestendig. De plaatsing van een coatingvloer is eenvoudig. Maar wat is dan het verschil met een gietvloer? Eigenlijk niets.
Gietvloeren met betonlook Naast normale gietvloeren, zijn gietvloeren met een betonlook ook erg in trek. Dit komt door de uitstraling die een betonvloer geeft en het weinige onderhoud wat je eraan hoeft te doen. Er zijn 4 soorten, namelijk kunststof, betoncire, troffelvloer en een cementgebonden gietvloer met betonlook. Welk type je kiest, hangt af van je wensen.
Hoe gietvloeren leggen? Gietvloeren plaatsen is niet erg ingewikkeld, maar het is wel belangrijk dat het op een professionele manier gebeurd zodat je zeker bent van een goed eindresultaat. Je leest hieronder hoe het leggen van een gietvloer door een specialist uit Eindhoven in zijn werk gaat. Dus je wilt weten hoe een polyurethaan vloer gelegd wordt door een vloerspecialist uit Eindhoven? Dan leggen we dat hier haarfijn aan je uit.
Het is van belang dat de ondergrond egaal is en er geen putjes, krassen of deuken in zitten, anders nivelleert de gietvloer niet mooi. Stap 2: het aanbrengen van de primer. Dit is nodig om de ondergrond te verstevigen en te zorgen voor een goede hechting. Er zijn diverse primers verkrijgbaar - gietvloer badkamer zelf doen.
Let op: primer moet minstens 12 uur drogen. Stap 3: de schraplaag aanleggen. De schraplaag haalt de laatste oneffenheden uit de vloer en zorgt voor een egale ondergrond voor de gietvloer. Het is noodzakelijk om de schraplaag 18 uur te laten drogen bij een constante temperatuur van 20°C. Stap 4: de plaatsing van de gietvloer.
De specialist doet dit volledig met de hand. Net als de primer en schraplaag, moet de gietvloer ook drogen. De droogtijd is afhankelijk van het type vloer. Stap 5: bescherming van de gietvloer. Dit is de laatste stap en hier wordt een topcoat aangebracht over de gietvloer. De lak beschermt en zorgt voor een matte afwerking.
Zo hoeft er geen breekwerk gedaan te worden. Let wel op dat er geen losse tegels aanwezig zijn, want de ondergrond moet vlak zijn. Gietvloer op chape Chape is de meest geschikte ondergrond voor een gietvloer. Gietvloeren op chape zorgen namelijk voor een mooi eindresultaat. Zorg wel dat er een primer aangebracht wordt.
Gietvloer met vloerverwarming Een gietvloer met vloerverwarming is een uitstekende combinatie. Dit komt omdat polyurethaan warmte geleid. Bovendien zorgt de naadloze eigenschap ervoor dat je een goede warme vloer creëert. Wil je vloerverwarming? Kies dan wel voor een PU-vloer. Een epoxy gietvloer is niet zo goed bestand tegen hitte. Gietvloer op hout Wil je een gietvloer op hout laten plaatsen? Het is een optie, maar wel als er een grondige inspectie gedaan is.
Meer van Lamelparket
Inhoud
Nieuwe Artikelen
Vloer Egaliseren - De Vloerenspecialist
Over Vloer Egaliseren
Specialist In Parket, Laminaat, Houten Vloeren
Categorieen
Navigation
Latest Posts
Vloer Egaliseren - De Vloerenspecialist
Over Vloer Egaliseren
Specialist In Parket, Laminaat, Houten Vloeren